Koronaviruset

Ingen økt risiko for koronaviruset ved bruk av kontanter

Norges Bank har sammen med Folkehelseinstituttet gått ut med en melding som sier at det ikke foreligger noen indikasjoner på at «bruk av kontanter som betalingsmiddel representerer en risiko for spredning av COVID-19». WHO og den Europeiske Sentralbanken har tidligere gått ut med samme melding gjeldende sedler.

Eurosystemet foretar regelmessig forskning rundt den mulige påvirkningen sirkulering av eurosedler kan ha på offentlig helse, inkludert i forbindelse med virus. «For øyeblikket finnes det ingen beviser for at koronaviruset har blitt spredt gjennom eurosedler», heter det i en melding fra instituttet. Faktisk understreker ECB at risikoen for å overføre viruset gjennom en seddel er «veldig lav» sammenlignet med andre overflater slik som dørhåndtak, rekkverk, lysbrytere eller handlekurver.

Det har tidligere vært indikert i flere medier at publikum bør unngå kontante betalingsmidler grunnet smittefaren. Det har også florert noen artikler i britiske medier som skriver at Verdens Helseorganisasjon (WHO) har sagt at sedler kan overføre COVID-19 og at de advarer mot bruk av kontanter. WHO gikk senere ut med beskjed om at «vi sa IKKE at kontanter overførte koronaviruset». Forskning viser nemlig at sannsynligheten for at sedler medfører smitte regnes som lav sammenlignet med kortterminaler eller PIN-tastaturer.

Flere linker:

Kontanter er ikke farlige. Den danske nasjonalbanken refererer til det danske helsedirektoratet, og sier at det er ingen økt risiko for koronasmitte knyttet til kontante betalinger.

Hvilke tiltak gjør Loomis for å redusere risikoen for smittespredning?
Som det største integrerte kontantdistribusjonsnettverket i Norge - med 10 avdelingskontorer, 420+ ansatte og 100+ kjøretøyer - er vi stolte av å kunne tilby kontanthåndteringsprodukter og tjenester til finansinstitusjoner og kommersielle / detaljhandelsbedrifter over hele landet.
Kontakt
+47 21 52 52 00
cross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram